Historie

-

De huidige woonboot Humpy Dumpy:

De woonboot als zodanig is uniek gelegen in de omgeving, het is dan ook de enige woonboot in het dorp. Volgens de huidige bestemmingsplan zijn er ook geen woonboten toegestaan aan deze vaart. Sterker nog, het verhaal gaat dat er eigenlijk sinds het bestaan van het dorp dit nog nooit was toegestaan. Kortom het is eigenlijk een raadsel hoe de gemeente destijds een bouwvergunning verleende om de Humpy Dumpy te bouwen op deze plek, wellicht lag een slimme onderhandeling tussen de eerste eigenaar en plaatselijke ambtenaar ter grondslag in de jaren 60.

Henk en Hermien zijn de verantwoordelijken voor het ontstaan van de Humpy Dumpy. Pure dorpelingen uit Oostknollendam. Henk en Hermien kende iedereen en iedereen kende hen. Henk en Hermien waren goed bevriend met de familie Nieuwenhuizen -ook woonachtig in het dorp- . De familie Nieuwenhuizen bestaat uit ouders, 2x zonen en 1 dochter.

Vooral dochter Eleonora was vanaf jonge leeftijd vaak te vinden bij Henk en Hermien. De relatie was zo goed dat Eleonora Henk en Hermien als een soort tweede ouders zag. Jaren verstrijken en helaas zijn Henk en Hermien inmiddels overleden. Toen de Humpy Dumpy te koop kwam voelde Eleonora zich geroepen om de nieuwe eigenaar te worden. Ze kon het niet over haar hart krijgen dat onbekenden in de Humpy Dumpy zouden wonen. Dus kocht Eleonora de Humpy Dumpy, niet om zelf te wonen want ze was al tevreden met haar eigen woning, ze wist het eigenlijk niet. Maar naast de emotionele band en de unieke eigenschappen van de Humpy Dumpy blijft het een interessant object voor op latere leeftijd. Omdat Leonora zoals gezegd er zelf niet woont, geeft dit de gelegenheid om de Humpy Dumpy te verhuren zodat andere mensen tijdelijk van de woonboot op deze bijzondere plek kunnen genieten.

De huurders vinden de woonboot nog steeds geweldig, zwemmen in de vaart, je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Plus dan ook nog….relatief zo dichtbij Amsterdam, het strand of ijsselmeer !